Beschrijving
Half bruin tarwerogge brood met noten en dadels
Met recht 1 van onze goed gewaardeerde specialiteiten. Dit dadelnotenbrood heeft een mooie geschiedenis. In 2014 is het helemaal zelf bedacht en ontwikkeld door onze desembakker Tijmen samen met Rien Heule uit Gorinchem. Rien heeft een halve marathon gelopen in Syri en zocht sponsors voor deze muskathlon. Tijmen, altijd creatief met ingredinten, heeft een brood bedacht met ingredinten (dadels en noten) afkomstig uit die streek. Van elk verkocht brood ging er 50 cent naar het goede doel. De opbrengst is destijds zo’n 700 euro geweest.Maar ook na de actie bleef er vraag naar dit bijzonder lekkere brood. Inmiddels is het 1 van onze toppers.Dit handgemaakte, op de stenenvloer gebakken, brood is gemaakt van tarwebloem, volkorenmeel en roggebloem. Rijk gevuld met dadels en walnoten en gezoet met honing. Hij is al heerlijk met alleen een likje roomboter, maar je kan er eindeloos mee variren. Simpel met hartig beleg zoals een plak oude kaas of lekker zoet besmeren met honing. Wil je echt alles uit de kast halen? Dat kan door hem bijvoorbeeld te beleggen met geitenkaas of brie en honing, en hem dan even te roosteren. Echt heerlijk!
Ook te bestellen om zelf af te bakken.
1 (dikgesneden) plak weegt ca 60 gram.