Beschrijving
De ontbijtkoek is gemaakt van honing, suikerstroop, roggebloem en heerlijke Deventer kruiden. De ontbijtkoek wordt gemaakt naar aloud recept van opa van der Grijn en is al jaren enorm succesvol. Er gaat een heel proces aan vooraf, voordat je geniet van een plak van deze lekkere zachte snijkoek. Als eerste koken we een suikerstroop als basis in water. De bakkers noemen dat kookzoet. Daarna gaat er wat oude koek bij, voor de smaak en wordt het opnieuw gekookt. Het kooksel wordt gemengd met roggebloem en dan mag het minimaal 48 uur rusten om de heerlijke koeksmaak te ontwikkelen. Vervolgens wordt er gemengd met Cuba honing. De koek wordt gebakken op speciale bakplaten/ bakmallen met een houten zijkant. Dit isoleert dusdanig dat de koek indirect gegaard wordt. Onlangs hebben onze bakkers een masterclass gevolgd over ontbijtkoek. Daar hebben ze veel van opgestoken, waardoor de koek nog zachter en malser is. De nieuwe ontbijtkoek is beoordeeld door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, en onze ontbijtkoek is met GOUD bekroond! Een bijzonder resultaat, waar we heel trots op zijn! Proef hem zelf maar eens!
Meer lezen? klik hier.
1 plak weegt circa 45 gram.